Linn Nyström

Jag hade en dröm – att måla stora färgstarka tavlor. Det tog 30 år innan jag satte penseln på en tom duk, och det är det bästa jag gjort i hela mitt liv. Jag började måla i akvarell och det mynnade ut i en resa till Irland och min första utställning. Efter ännu en inspirerande kreativ resa till ett slott i Frankrike tog jag äntligen itu med min dröm, bytte akvarell mot akryl och större dukar. Jag bor och verkar i Stockholm i ateljén i Enebyberg.
Jag arbetar i akryl och mixed media. Mina tavlor är oftast färgstarka, innehåller många lager färg och olika strukturer. Motiven varierar efter min känsla, mestadels en blandning av abstrakt och figurativt. Ofta hav, segel eller städer. Jag är i en ständig process och undersöker nyfiket hur konsten kan utvecklas med hjälp av olika material och strukturer.

När jag släpper loss kreativiteten och låter tankarna bli fria så uppstår en gnista och det händer något på duken. Ofta blir jag då stående i timmar framför staffliet. Min inspiration kommer mestadels från naturen och havet. Jag har en förkärlek för strukturer, kontraster och ljus.
UTSTÄLLNINGAR: Danderyds vårsalong 2017. Väsby konsthall 2016. EGF 2016. Enebybergs bibliotek 2016. Galleri Baginski, Danderyd 2016. Danderyds konstrunda 2015. Mörbybadet 2015. Danderyds konstrunda 2013. Rådhuset, Öregrund 2013. Rådhuset, Öregrund 2012. Marianne Chayet, Irland 2008.
BAKGRUND KARRIÄR. När jag inte målar driver jag mitt företag KreAktiv – Friskvård Event & Konst. På uppdrag projektleder jag evenemang, där jag har lång erfarenhet. Under 10 år var jag evenemangsansvarig på Tidningen Chef. Just nu jobbar jag med Pontus Schultz stiftelse för ett mänskligare näringsliv. Jag arrangerar deras årliga evenemang inom kärnfrågorna, Hållbarhet, Jämlikhet och Mångfald. Jag jobbar även med företagsmassage.
Jag är också Friskvård- och Kostkonsult samt massör. Konst liksom hälsa har alltid varit en naturlig del i mitt liv. Jag anser att de hör ihop och tillsammans bidrar till att öka vår möjlighet till välbefinnande både för kropp och själ. Därför är det nu en fantastisk utmaning att få inspirera och stötta människor som vill göra positiva förändringar i sina liv.
Jag gör även originella smycken i keramik.

Text fortsätter…              Hemsida