Artikel i Danderyds Nyheter, ”Vi ska sätta färg på hela Danderyd med trasmattor och guld”

Läs hela artikeln i Danderyds Nyheter här.

”Vi ska sätta färg på hela Danderyd med trasmattor och guld”

”I höst är det återigen dags för Danderyds konstrunda. Upp till 65 utställare ska sätta färg på kommunen under en helg. – Det här är oerhört betydelsefullt och viktigt för kulturen i Danderyd, säger initiativtagaren.

Redan nu är det bara att skriva in helgen den 2-3 september i kalendern – då är det nämligen dags för den tredje upplagan av Danderyds konstrunda.

Konstrundan sker vartannat år och har så gjort sedan 2013. Initiativtagaren Karin Nordvaller ser fram emot att återigen fylla kommunen med färg.

– Det är både etablerade och amatörer som ställer ut, det blir mellan 60-65 utställare. Vi ska sätta färg på hela Danderyds kommun med allt från trasmattor, guldsmycken, skulpturer – ja allt man kan tänka sig, säger hon.

”Oerhört betydelsefullt”

Invigningsceremonin utspelas på konstgalleriet vid Elverket i Djursholm – men konsten finns att se inom hela kommunen. Utställarna är antingen verksamma eller bor i kommunen och öppnar upp sina hem eller atiljéer för besökarna.

– Det här är oerhört betydelsefullt och viktigt för kulturen i Danderyd och ett bra sätt att stärka företagandet. Sen är det en rolig sak för barnen, att kunna gå runt och känna sig inspirerade, säger Karin.

Tidigare år har besökarantalet hamnat på mellan 4 500-5 000 och man siktar på att nå samma publikstorlek även i år.

Sista anmälningsdag för dig som vill ställa ut är den 31 mars.”

Nyheter
Publicerad 16:17, 14 mar 2017
Kevin Wedin
kevin.wedin@direktpress.se
073-600 69 38

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *