Nu packar vi!

Nu har 7.000 kartor, 300 A3 affischer, 180 ”valaffischer” och 400 vernissageinbjudningar levererats i väntan på att delas ut.

Tack SLG och DMS Colorprint för ett fantastiskt fint jobb! – Som alltid! – Man blir aldrig besviken, de levererar alltid helt perfekta tryck. Snyggt och dessutom hemleverans.

Stort tack!

Vårfesten!

Ett 40-tal konstnärer kom idag till Danderyds konstrundas traditionella Vårfest. Gun Simon öppnade generöst galleriet för oss och vi kunde alla få plats på den stora terrassen.

Den goda maten kom från La Piazza. Alla konstnärer presenterade sig i korthet och de som önskade kunde sedan se Josef Simons fantastiska skulpturer.

Många intressanta konstnärer att se fram emot vid Konstrundan kan vi utlova!

 

 

Loke är en av deltagarna i Danderyds konstrunda.

Loke, 12, ställer ut sin konst på hemmaplan

Kan han vara den yngste konstnären någonsin i Danderyds konstrunda? Häng med hem till 12- årige Loke Nybell i Stocksund, där han målar i både akvarell och olja.

”Jag fick mina första akvarellfärger av min farmor när jag var sju-åtta år. Farmor har målat mycket. Jag har alltid tyckt att det var roligt att måla men när jag fick de där färgerna blev det ännu roligare. Från mormor fick jag oljefärger och penslar.

Ibland ser jag någonting och får inspiration. Som när jag såg en massa ansikten på tunnelbanan, då blev det sedan ansikten jag målade. Eller ett blad, som sedan blev ett ansikte. Det är avkopplande att måla, man måste inte tänka på en massa annat.

 

Gillar akvarell

Jag gillar akvarell mest, och olja. Och så kol. Ibland måste jag plugga, då blir det inte så mycket målande. Annars hinner jag med tre-fyra målningar på en helg, eller att börja på dem i alla fall.

Jag inspireras mycket av Lars Lerin, han är min favoritkonstnär.

Om jag vill bli konstnär i framtiden? Nej, jag vill bli arkitekt, men jag vill måla som en hobby.

Min mammas kompis brukar vara med på Danderyds konstrunda så vi brukar åka och titta hos henne. Förra året fick jag låna ett rum hos henne och då var det någon som köpte en av mina tavlor. Det var kul. I år ska folk komma hem till mig och titta på konsten. Det känns lite nervöst, men det blir nog kul.”

Loke Nybell ung konstnär från Danderyd. Foton: Mikael Andersson

Lars Lerin-fan

Namn: Loke Nybell.

Ålder: 12 år.

Gör: Går i sexan på Ekebyskolan, tränar och tävlar i konståkning och målar.

Bor: I bostadsrätt i Stocksund.

Familj: Mamma, pappa och storebror.

Danderyds konstrunda

Konstrundan går av stapeln 7-8 september.

Under rundan öppnar konstnärer i Danderyd upp sina ateljéer, hem eller trädgårdar för allmänheten.

Den 6 september är det vernissage, en samlingsutställning visas på Elverket.

Årets upplaga av konstrundan blir den fjärde.